Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva: Ove godine realizacija projekata vrijednih više od tri miliona KM

G.S.
Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva: Ove godine realizacija projekata vrijednih više od tri miliona KM

Ova godina biće obilježena realizacijom važnih projekata za građane Istočnog Sarajeva, vrijedih više od tri miliona KM. Sredstva su obezbijeđena iz kreditnog zaduženja Grada Istočno Sarajevo, a namijenjena su finansiranju dvadesetak projekata na području svih šest gradskih opština.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da se, zahvaljujući saradnji gradskih i opštinskih vlasti, na području opštine Sokolac,  izvode brojni infrastrukturni radovi, te da je ta opština „preporođena“, kad je riječ o saobraćajnoj i  sportskoj infrastrukturi, što je bilo vidljivo prilikom održavanja Međuopštinskih sportskih igara /MOSI/ 2109, u julu ove godine. 

„Na području Istočnog Starog Grada pomažemo završetak vatrogasnog doma, koji je neophodan zbog velike teritorije koju ta opština, bogata šumom, obuhvata. Iz ovih sredstava, pomažemo i izgradnju policijske stanice na Brusu, na području Trebevića, koja je potrebna radi bezbjednosti velikog broja turista, blizine međuentitetske linije, ali i domaćeg stanovništva“, rekao je Vuković, dodajući da je, na inicijativu predstavnika  opštine Istočni Stari Grad,  Gradske uprave  i Policijske uprave Istočno Sarajevo,  na Brusu formirano stanično odjeljenje policije.

Na području opštine Pale uskoro će biti realizovana dva projekta;  izgradnja atletske staze i rekonstrukcija spoljašnjosti zgrade Kulturnog centra, odnosno, zamjena fasade i krovne konstrukcije na tom objektu.

„Uskoro ćemo raspisati javni poziv za izvođenje radova na izgradnji atletske staze na stadionu Vlajko Petrović, čime će biti kompletirana sportska infrastruktura u toj opštini. U neposrednoj blizini stadiona nalazi se i velika sportska dvorana, u čiju je gradnju Grad Istočno Sarajevo svojevremeno uložio oko 3,7 miliona KM. S obzirom na to da u  toj opštini imamo Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, veliki broj rekreativaca, te da se muške i ženske  odbojkaške reprezentacije Srbije zadnjih godina upravo na Palama pripremaju za velika evropska i svjetska takmičenja, smatramo da će korist od atletske staze biti višestruka“, istakao je Vuković.

“Na području Istočnog Novog Sarajeva pomoći ćemo izgradnju jezera koje treba da upotpuni urbanu zonu koja se zaokružuje u užem jezgru opštine. Na molbu Mitropolije dabrobosanske, pomoći ćemo izgradnju duhovnog objekta, koji je planiran u Aleji starosjedilaca, a dio sredstava predviđenih za ovu opštinu  već smo usmjerili za revitalizaciju pomoćnog terena FK Slavija“, ističe Vuković.

Vuković je rekao da se na području Istočne Ilidže već izvode značajni infrastrukturni radovi.

„ Grad Istočno Sarajevo izdvojio je sredstva za zemljište na kojem bi trebalo da bude izgrađena gimnazija u toj opštini, kao i samo projektovanje objekta, a u saradnji sa Vladom Republike Srpske i načelnikom opštine, pronaći ćemo model za završetak ovog projekta“, naglasio je Vuković.

Na prostoru opštine Trnovo biće sanirana i dograđena sanitarna deponija na lokalitetu Krupačkih stijena, čime će biti omogućeno njeno funkcionisanje u narednih nekoliko godina, dok na ovom području ne bude obezbijeđena regionalna deponija.

„Završavamo i veliki projekat ugradnje savremenog sistema video nadzora na području cijelog grada, što je realizovano zajedničkim angažmanom gradskih, opštinskih vlasti i predstavnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, a što će doprinijeti podizanju bezbjednosti naših građana na viši nivo. Na području grada već je postavljen veliki broj kamera koje pokrivaju sve ulaze i izlaze, skoro kompletnu međuentitetsku liniju i sve veće raskrsnice. Najveći dio sredstava, oko 200 hiljada maraka, obezbijedio je Grad Istočno Sarajevo, a ostatak gradske opštine“, rekao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana