Ne blijedi sjećanje na revolucionara s Kozare

S. Ta.
Ne blijedi sjećanje na revolucionara s Kozare

Prijedor - Doktor Mladen Stojanović je bio revolucionar, borac za prava ljudi i kao takav ostavio je traga na cjelokupnom prostoru gdje živi srpski narod. On je kao legenda Kozare nadživio svoj život uspomenama i rado ga se sjećaju svi stanovnici ovih prostora.

Rekao je to juče gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na tradicionalnom istorijskom času i polaganju vijenaca povodom 123. godišnjice rođenja i 77. od godišnjice pogibije narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića.

- Ovo je tradicionalni skup na kojem se evociraju uspomene na lik i djelo jednog od najvećih sinova Kozare - rekao je Đaković.

Predsjednik gradskog odbora SUBNOR-a Veljko Rodić rekao je da je Mladen Stojanović bio i ostao junak i narodni heroj koji je pripadao ne samo Prijedoru i Potkozarju već i Podgrmeču pa i mnogo šire.

- Zaslužio je Mladen da se njegovo ime izgovara sa posebnim pijetetom, ponosom i punom pažnjom - kazao je Rodić. Mirko Sovilj, direktor prijedorske bolnice koja nosi ime po doktoru Mladenu Stojanoviću je obraćajući se prisutnima na ovom istorijskom času istakao da je ime Mladena Stojanovića, jedno je od najvažnijih u istoriji grada Pijedora.

- I  dokle god je Kozare  njegovo ime će se spominjati s ponosom kako to samo sinovi Kozare znaju i sjećaju se jednog od najvećeg među njima - poručio je Sovilj. Sjećanje  na ovog legendarnog junaka Kozare obilježava se svake godine ispred  bronzanog spomenika koji je podignut 1952. godine i koji je djelo njegovog brata, vajara Sretena Stojanovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana