Otvoren Sajam meda i vina, proizvode predstavila 32 izlagača

Srna
Otvoren Sajam meda i vina, proizvode predstavila 32 izlagača

TREBINjE - U Trebinju je danas otvoren 15. tradicionalni Sajam meda i vina na kome su svoje proizvode predstavila 32 izlagača, a ovom manifestacijom ozvaničen je i početak “Preobraženjskih svečanosti”.

Organizator Sajma je trebinjski Agrarni fond, a direktor ovog fonda Veselin Dutina rekao je novinarima da su danas proizvode predstavila 22 izlagača pčelinjih proizvoda i meda i 10 vinarija.

“Ovo je još jedna manifestacija značajna za grad Trebinje, da se svim turistima predstavimo sa najboljim proizvodima i onim što Hercegovina nudi. Većina ovih ljudi sarađuje sa nama u Hercegovačkoj kući”, rekao je Dutina.

On je dodao da je Sajam međunarodnog karaktera jer su svoje proizvode izložili i proizvođači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su med i vino po svom kvalitetu prepoznatljivi proizvodi Hercegovine, te zahvalio svim izlagačima na učešću i saradnji sa Hercegovačkom kućom.

“Rezultat uspjeha svih zajedno je prvo mjesto koje je projekat Hercegovačke kuće osvojio na sajmu u Berlinu”, rekao je Ćurić, te izrazio opredjeljenje da Grad podrži proizvođače i da se proširi asortiman proizvoda i ponuda.

Među izlagačima koji su danas predstavili svoje domaće proizvode bio je i Ljuban Čičković koji je izložio domaće pčelinje proizvode, kao što su med, medovača, propolis i med u saću.

“Ovi proizvodi su specifični jer naše pčele borave na selu Bobani gdje je 600 metara nadmorska visina, čista je priroda, nema zagađenja, svi pčelinji proizvodi su domaći i pravi, a znamo koliko su zdravi pa ih zbog toga i preporučujemo”, rekao je Čičković.

Otvaranju Sajmu meda i vina prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života Trebinja, te gosti iz drugih lokalnih zajednica Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana