Najbolji studenti iz Prnjavora nagrađeni putovanjem na Jahorinu

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- Desetoro najboljih studenata sa područja opštine Prnjavor koji na javnim visokoškolskim ustanovama imaju prosjek ocjena viši od 9,5 otputovali su danas na nagradno putovanje na Jahorinu koje im je obezbjedila opština Prnjavor.

Nagradno putovanje dobili su Dejana Vasić, Milica Jovljević, Milan Palikuća, Slađana Savković, Svjetlana Topić, Marina Nikolić, Gavrilo Milanović, Stefan Stakić, Slaven Petković i David Jokić.

Student Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci David Jokić prije polaska na put izrazio je zadovoljstvo što u opštini Prnjavor cijene i vrednuju uspjeh, zalaganje i rad studenata i učenika.

On kaže da ovakve nagrade predstavljaju dodatni podsticaj za dalji rad, ulaganje još više truda i napredovanje u učenju.

"Na Jahorinu idem prvi put. Kolege iz ove grupe poznajem i vjerujem da će ovo biti predivno druženje", rekao je Jokić.

Marina Nikolić, student Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, kaže da joj je drago što postoji ovakva nagrada opštine Prnjavor kao još jedan u nizu pokazatelja da je dobro biti uspješan student, ali i da će uspjeh i znanje uvijek biti na cijeni.

Studente je na nagradno putovanje ispratio načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je podsjetio da je ovo četvrta godina kako opština Prnjavor na ovaj način nagrađuje najuspješnije studente.

"Smatrali smo da je pored novčane nagrade važno da ih okupimo na jednom mjestu, predstavimo njihove dosadašnje rezultate, promovišemo, i kroz jedno ovakvo putovanje omogućimo međusobno druženje i upoznavanje, razmjenu znanja i iskustava" , rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je pravilo da svi studenti koji imaju prosjek ocjena iznad 9,5 idu na zajedničko putovanje, a da je ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije uz dogovor sa studentima izabrana Jahorina, kao domaća destinacija za odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana