Načelnik Ugljevika: Konstantno ulaganje u razvoj ruralnih sredina

Srna
Načelnik Ugljevika: Konstantno ulaganje u razvoj ruralnih sredina

UGLjEVIK - U ugljevičkoj mjesnoj zajednici Mezgraja-kose u toku je izgradnja objekta za vjerske potrebe na groblju koji opština finansira sa 70.000 maraka, kao i rekonstrukcija lokalnog puta, za šta je iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno 60.000 maraka.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas radove u ovom rubnom dijelu opštine i istakao da u ovoj godini za rekonstrukciju i asfaltiranje puteva na cjelokupnoj teritoriji ove lokalne zajednice planiraju ukupno ulaganje veće od dva miliona maraka.

- Radićemo rekonstrukciju i novi asfalt koji će poboljšati kvalitet života stanovnika našeg kraja i bolje i kvalitetnije korištenje poljoprivrednog zemljišta i šuma. Ugljevik je poznat voćarski kraj i važno je da voćari i poljoprivrednici imaju dobar pristup voćnjacima i obradivim površinama - rekao je Perić novinarima.

On je dodao da je u mjesnoj zajednici Mezgraja-kose u prethodnom periodu bio rudarski kop i da je lokalni put prilično oštećen, zbog čega se ulaže u njegovu rekonstrukciju.

- Uradićemo i javnu rasvjetu, kao i kaptiranje novih izvora kako bi se omogućilo bolje vodosnabdijevanje - najavio je Perić i istakao da je u prethodnom periodu dosta ulagano u ovu mjesnu zajednicu, kako u putnu infrastrukturu, tako i u izgradnju objekta područne škole.

Mještanin Ivan Todorović zahvalio je načelniku Periću na podršci opštine ovom naselju sa 127 domaćinstava.

- Raduju nas svi projekti koji se rade, posebno uređenje školske zgrade na kojoj je uređena fasada, izolacija i zamijenjeni oluci, pa osmoro djece koja pohađaju ovu školu sada imaju odlične uslove - rekao je Todorović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana