Nabavljeno 12 savremenih medicinskih aparata

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA - Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" Kozarska Dubica nabavila je 12 savremenih medicinskih aparata - 11 koji se koriste za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i laser za ultrazvučni kabinet, a ukupna vrijednost investicije je 60.000 KM, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Darko Banjac.

Riječ je o najkvalitetnijim aparatima koji se trenutno mogu naći na tržištu, a čijom upotrebom će u "Mlječanici" biti zaokružene usluge fizikalne medicine i rehabilitacije u smislu elektroterapije.

Banjac je istakao da se u Specijalnoj bolnici "Mlječanica" realizuje i projekat rekonstrukcije fasade vrijedan 40.000 KM, a da će već krajem ovog mjeseca u funkciji biti i novi aparati u laboratoriji.

"Riječ je o najsavremenijim aparatima u koje je uloženo 200.000 KM. Radovima na fasadi želimo da uđemo u nove boje Mlječanice, ali to je nešto što je izvana vidljivo. Ono što želimo da pružimo, to je kvalitet usluga i ozdravljenje naših pacijenata kroz nove tehnologije i metode", rekao je Banjac novinarima.

On je naglasio da Bolnica "Mlječanica" teži da aparatima posljednje generacije bude lider dijagnostike u regionu.

"Uskoro će u funkciji biti nova laboratorija, a potom započinje izgradnja novog objekta poluintenzivne njege", najavio je Banjac.

On je dodao da će to biti prva zgrada koja će se raditi u ovom kompleksu "Mlječanice", poslije čega se nastavlja izgradnja dijagnostičkog centra, nabavka najnovijih aparata - CT, RTG, ultrazvuci proizvođača "Hitači", posljednje generacije te vrste tehnologije, a zatim izgradnja hidrobloka i bungalova.

"Izgradnja svega ovoga trebalo bi da počne u ovoj godini, a nakon završetka svih tendera, trebala bi da krene izgradnja glavnog hotela turističko-zdravstvenog kompleksa Mlječanica", objasnio je Banjac.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana