Na smotri veterana učestvovalo 13 KUD-ova iz Srpske

Srna
Na smotri veterana učestvovalo 13 KUD-ova iz Srpske

MODRIČA- U Modriči je održana Druga smotra folklora na kojoj su se predstavili veterani 13 kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske.

Organizator manifestacije, koja je održana sinoć u Srpskom kulturnom centru, pod pokroviteljstvom opštine Modriča, je Sekcija veterana Kulturno-umjetničkog društva (KUD) Modriča.

Rukovodilac Sekcije veterana KUD-a “Modriča” Danka Todorović rekla je Srni da zbog kiše ovogodišnja manifestacija nije počela defileom kulturno-umjetničkih društava ulicama Modriče.

-Pozivu na smotru veterana, koja bi u Modriči trebala prerasti u tradicionalnu manifestaciju kulture, odazvali su se Gradsko Kulturno-umjetničko društvo (GKUD) „Dubičanke” iz Kozarske Dubice, GKUD „Alat-Svislajon” Trebinje, Srpsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) „Beli anđeo” iz Srpca, SKUD „Semberija” iz Bijeljine, KUD „Doboj” iz Doboja, KUD „Una” iz Novog Grada, KUD „Brio-Rudar” iz Maslovara, KUD „Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada sa sekcijom iz Ribnika, KUD „Mladost Pale”, te kulturno-umjetnička društva „Vranjak” iz mjesta Vranjak i „Zoran Tomušilović” iz mjesta Dugo polje-Botajica kod Modriče - navela je Todorovićeva.

Ona je podsjetila da je Sekcija veterana KUD-a “Modriča” osnovana 2016. godine s ciljem očuvanja materijalnog i nematerijalnog kulturnog i umjetničkog dobra Modriče i ovog prostora Republike Srpske.

Todorovićeva je istakla da Sekcija veterana ima pripremljenih sedam koreografija sa različitim nošnjama, koje su nabavljene na razne načine.

Manifestaciju, kojoj je u velikoj sali Srpskog kulturnog centra prisustvovalo više od 200 posjetilaca, otvorio je načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, koji je rekao da lokalna vlast podržava sve manifestacije kulture i istakao da se Smotrom folklora velikom broju posjetilaca Modriče predstavlja kultura ove lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana