Na fudbalskoj utakmici u Foči prikupljeno 2.020 KM za gradnju spomen-krsta

Srna
Na fudbalskoj utakmici u Foči prikupljeno 2.020 KM za gradnju spomen-krsta

FOČA - Na utakmici osmine finala Kupa "Dr Milan Jelić" u Foči između "Sutjeske" i "Borca" prikupljeno je 2.020 KM za gradnju spomen-krsta poginulim srpskim borcima iz Prevraća na brdu Dub.

Iz Organizacionog odbora za izgradnju spomen-krsta zahvalili su se svima koji su došli na utakmicu i kupovinom ulaznice podržali gradnju spomen-krsta.

"Zahvaljujemo se Fudbalskom klubu Borac koji je kupovinom 200 ulaznica dao doprinos ovoj akciji, kao i Fudbalskom klubu Sutjeska na ideji i realizaciji", rekli su u Organizacionom odboru.

Iz "Sutjeske" su poručili da će i ubuduće nastojati da se ovakvim i sličnim akcijama oduže lokalnoj zajednici za sve ono što ona pruža fudbalskom klubu i sportu u Foči.

Na brdu Dub iznad Foče gradiće se spomen-krst za srpske borce iz fočanskog naselja Prevrać koji su poginuli u ratu od 1992. do 1995. godine. Krst će biti visok oko 15 metara, a zajedno će ga, na zemljištu koje je poklonila opština, graditi mjesna zajednica Dušanovo i Organizacija porodica poginulih boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana