Mršavi nadjačali Debele

Dragana Keleč
Mršavi nadjačali Debele

Laktaši - Na strani jednih gotovo dvije hiljade kilograma, a na strani drugih brzoplete noge i misao da će poslije utakmice moći da jedu do mile volje, a da ni grama ne dobiju, slika je koja najbolje opisuje fudbalsku utakmicu između dva tima - "Debeli" i "Mršavi".

Ova tradicionalna fudbalska utakmica održana je u nedjelju u Laktašima, gdje su se ljuti rivali sastali po 47. put, a ove godine zasluženo su pobijedili "Mršavi".

Konačan rezultat, iako je bio u drugom planu, glasio je 7:5 za "Mršave". Posjetioci na stadionu su nam duhovito ispričali da se utakmice "Mršavih" i "Debelih" ne propuštaju jer je riječ o dvije jake sile i tada se "lomi nebo i zemlja".

Utakmicu je vodio glavni arbitar Duško Babić, u širim narodnim masama poznatiji kao Đedin. Utakmica u kojoj su i jedni i drugi imali besprijekorno razrađenu taktiku za pobjedu bila je neizvjesna do kraja.

Susret je okončan prekidom lokalnih huligana u 50. minutu, a "treće" poluvrijeme meča nastavljeno je kod Miluna, za stolom, uz pečenje, hladnu pivu i pjesmu do zore.

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da li je vaga mesara Ivice Zelenike bila tačna, ali kapitenu mršavih Đuri Mitroviću-Majoriću, pokazala je 37 kilograma, a vođi debelih Dušku Kesiću 125 kilograma.

Pred punim tribinama nisu igrali samo debeli i mršavi.  Zaigrali su i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Slavko Mandić" iz Laktaša.

Hitna pomoć

Na utakmici između "Mršavih" i "Debelih" obavezna je bila i Služba hitne pomoći, ali ne da nekom pomaže, već da se uvjeri da su sarma i svinjetina s ražnja najzdravija jela, a da u fudbalu nisu važni kilogrami, nego veliko srce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana