Mrkonjić Grad: Za sport uloženo 80.000 KM

Srna
Mrkonjić Grad: Za sport uloženo 80.000 KM

MRKONjIĆ GRAD - Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske je u protekloj godini na području opštine Mrkonjić Grad uložilo 80.000 KM, rekao je pomoćnik ministra za sport Srpske Mario Đuran.

Đuran je naveo da je sa predstavnicima opštine, sportske dvorane i Košarkaškog kluba "Mladost" razgovarao o aktivnostima koje su sprovedene prošle godine, ali i o nekim budućim dešavanjima.

"Sumirali smo aktivnosti od prošle godine, nešto manje od 80.000 KM smo uložili u Mladost i u još jedan manji projekat, a sagovornici su me upoznali i o njihovim aktivnostima za ovu godinu", rekao je Đuran novinarima nakon današnje posjete Mrkonjić Gradu.

On je naveo da je razgovarano i o tekućim aktivnostima Ministarstva, sa mogućnošću da opština Mrkonjić Grad privuče određena sredstva radi razvoja sporta.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potvrdila je da je razgovarano o trenutnom stanju u sportskim klubovima, kao i o sportskim manifestacijama i aktivnostima.

"Mrkonjić Grad je poznat po brojnim manifestacijama kao što su Gospojinske ulične trke, gradski turnir u fudbalu i slično. Cilj nam je da neka od tih manifestacija postane od republičkog značaja", istakla je Aničićeva.

Aničićeva je naglasila da su se i pohvalili uspjehom sportskih klubova, posebno uspjehom Košarkaškog kluba "Mladost", koji već 12 godinu igra u Premijer ligi BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana