Mrkonjić Grad: Opština izdvojila 34.500 KM za subvencionisanje nabavke opreme

Srna
Mrkonjić Grad: Opština izdvojila 34.500 KM za subvencionisanje nabavke opreme

MRKONjIĆ GRAD - Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je danas sa tri poslovna subjekta ugovore o subvencionisanju nabavke materijala i opreme, za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 34.500 KM. Aničićeva je rekla novinarima da su ova sredstva planirana Programom za podsticaj privrednog razvoja za ovu godinu kroz projekat "Podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za izgradnju poslovnih objekta i nabavku osnovnih sredstava mašina i opreme".

 

"Visina podsticaja iznosi 25 odsto od ukupno uloženih sredstava, a maksimalno 15.000 KM po privrednom subjektu", navela je Aničićeva.

Direktor firme "Marli" iz Čađavice kod Mrkonjić Grada Dragan Marčeta kaže da je dobio 14.500 KM za nabavku kamiona.

"Bavimo se preradom drveta, sve proizvode izvozimo u Austriju i imamo pet zaposlenih radnika. Zahvaljujem što sam dobio sredstva za nabavku kamiona i nadam se da će u budućnosti biti još više ovakvih projekata", istakao je Marčeta.

Opština Mrkonjić Grad obezbijedila je 19.300 KM pomoći za 67 poslovnih subjekata čiji je rad odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije bio obustavljen neko vrijeme zbog epidemije virusa korona.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da će sredstva biti utrošena za subvenciju naknada za opštinsku komunalnu taksu, kao i za subvencije za dobijanje sanitarne knjižice i za nabavku opreme, repromaterijala i uređenje poslovnog prostora.

Ona je navela da je za subvencije za nabavku opreme, repromaterijala i uređenje poslovnog prostora obezbijeđeno ukupno 4.500 KM i da će ta sredstva biti raspodjeljena za 14 samostalnih preduzetnika koji obavljaju frizersku djelatnost i za jednog koji obavlja cvjećarsku djelatnost.

Vlasnik frizerskog salona "Verona" Zoran Stipančić zahvalio je opštini na pomoći, ističući da će dobijena sredstva iskoristiti za nabavku materijala koji im je neophodan za rad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana