Mrkonjić Grad: Invalidska kolica za Petra Ćojdera i Zdravka Đurića

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD- Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević uručio je danas elektromotorna invalidska kolica Petru Ćojderu i Zdravku Đuriću, a sredstva u iznosu od oko 6.000 KM obezbijedili su opština i lokalni privrednik Mladen Milanović Kaja.

Vođević je rekao novinarima da je u razgovoru sa rukovodstvom Boračke organizacije Mrkonjić Grad došao na ideju da kupe kolica.

"Našim sugrađanima Petru i Zdravku nephodna su ova kolica kako bi imali bolji kvalitet života. Sad će njih dvojica moći provoditi više vremena na otvorenom i tim će im biti dostupne lokacije koje do sada nisu bile", naglasio je Vođević.

Petar Ćojder (56), koji živi sa suprugom Radom u mjestu Baraći, zahvalio je svima koji su mu donorali kolica, koja će mu omogućati lakšu komunikaciju s ljudima.

Zdravko Ćurić (63) zahvalio je donatoru, načelniku Vođeviću, Boračkoj organizaciji, ali i medicinskoj sestri Miri Stojčić, koji brinu o njemu i njegovom zdravlju.

"Puno mi znače ova kolica, šesnasest mjeseci sam ležao nepokretan, a sada sa kolicima mogu otići čak i do grada", kaže Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana