Mrgkonjić Grad: Organizovana litija podrške crnogorskoj braći

Srna
Mrgkonjić Grad: Organizovana litija podrške crnogorskoj braći

MRKONjIĆ GRAD - Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije večeras je u Mrkonjić Gradu predvodio litiju podrške bratskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ u Crnoj Gori.

U litiji, u kojoj je bilo nekoliko hiljada vjernika, nošene su mošti Svetih prepodnih mučenika medljanskih Serafima, Avakuma i Mardarija koje su sinoć donesene u Crkvu Rođenja presvete Bogorodice.

Litija je formirana ispred hrama Rođenja Presvete Bogorodice i kretala se do Hrama Svetog Save, gdje je služen moleban za prestanak stradanja i patnje SPC i vjernog naroda u Crnoj Gori.

Vladika Sergije u izjavi novinarima je naglasio da na ovaj način daju podršku svim pravoslavnim Srbima u Crnoj Gori i Crkvi koja je tamo trenutno na raspeću.

“Pratimo šta se dešava u Crnoj Gori sa žaljenjem, ali i sa radošću, zato što vidimo kako se probudio srpski narod i tamo i u drugim krajevima”, rekao je vladika Sergije.

On je izrazio nadu da će Bog uslišiti molitve onih koji se mole iskreno, kao i svih svetih.

“Molimo se da Gospod umiri strasti ovdašnjih vlasti tamo i da se, ako Bog da, taj zakon povuče. Neka večeras bude blagosloveno sabranje i želim svima da čestitam praznik Rođenja Hristovog”, istakao je vladika Sergije.

Učesnik litije Kosta Bijelić, koji je naglasio da je porijeklom iz Crne Gore, rekao je da je došao da od srca podrži narod i srpsku Crkvu, jer je to dužnost i obaveza naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana