Mladi Rogatičani vrlo uspješni u motociklizmu: Hrabri Ćajići nižu uspjeh za uspjehom

Sreten Mitrović
Mladi Rogatičani vrlo uspješni u motociklizmu: Hrabri Ćajići nižu uspjeh za uspjehom

ROGATICA - Kada su prije tri godine kročili u svijet motociklizma sa 13, odnosno osam godina, braća Mihailo i Vuk Ćajić iz Rogatice malo ko je mogao da očekuje da će već sada postati pravi kolekcionari medalja.

Samo u prošloj godini braća su, pod trenerskom palicom oca Miroslava, koji je amater u ovom sportu, učestvovala na 12 zvaničnih moto-trka i obradovala svoju porodicu, ali i cijelu Rogaticu, osvajanjem isto toliko medalja. Među njima, dvije su ona najsjajnije, zlatne, četiri srebrne, a šest bronzanih. Ali, znajući u kojim uslovima treniraju, te koliko su još neiskusni, sve ove medalje su zlata vrijedne.

Na kraju prošlogodišnje moto-sezone koja je okončana Otvorenim šampionatom Srbije u Bačkoj Topoli, Vuk Ćajić je u generalnom plasmanu klase MDž 65 zauzeo treće mjesto u Srbiji, a kako u šampionatu BiH još nema odgovarajuće klase za ovako mlade takmičare, on se takmičio u jačoj, MDž 85 klasi i osvojio drugo mjesto, iako je bio ubjedljivo najmlađi od svih učesnika.

- Kada sve saberemo, Mihailo, koji je peti u BiH i Srbiji, na svom motoru KTM 85 proveo je oko 100, a Vuk na svom KTM 65 oko 90 sati i zajedno su na stazi, uključujući i svakodnevne treninge, prešli preko 10.000 kilometara - kaže ponosni otac.

Ovakav uspjeh braće Ćajić teško da bi ostvarili da im, uz oca Miroslava, nesebičnu podršku nije davala i kompletna porodica, kao i matični klub, AMD Rogatica. Uz njih, svesrdna pomoć i podrška stigla je i od Motociklističkih saveza Srbije i BiH, te više sponzora iz rogatičke opštine, ali i većeg broja moto-klubova iz Republike Srpske, BiH i Srbije.

- Želimo da svima zahvalimo, a posebno Moto-klubu “Tanasko Rajić” iz Čačka, koji su nam zaista mnogo pomogli. Nije izostala ni podrška medija, o nama su pisali mnogi, posebno “Glas Srpske”, a dosta su nas pratile i mnogobrojne TV kuće iz Republike Srpske, BiH i Srbije - pojasnio je Miroslav Ćajić.

Rezultati braće Ćajić nisu ostali bez odjeka, pa se za njih već sada interesuju mnogobrojni klubovi, među kojima su najuporniji oni iz Srbije. U porodici Ćajić još ništa nisu odlučili, ali ističu da će se sve znati do prve ovogodišnje trke, koja će u martu biti održana na stazi Leštane kod Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana