Mještani u Razboju Ljevčanskom kod Srpca dobijaju mjesto za okupljanje

Dejan Jovičić
Mještani u Razboju Ljevčanskom kod Srpca dobijaju mjesto za okupljanje

SRBAC - Izgradnja društvenog doma u Razboju Ljevčanskom kod Srpca ulazi u završnu fazu na radost mještana ovog sela koji će dobiti višenamjenski objekat za održavanje kulturnih manifestacija, rad Savjeta mjesne zajednice i druge aktivnosti.

Predsjednik Građevinskog odbora Jordan Kuvalja kaže da je dom proteklog vikenda stavljen pod krov, a paralelno sa ovim radovima vršena je ugradnja elektroinstalacija i stolarije.

Kuvalja očekuje da će najveći dio radova biti završen do međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka, koja će biti održana početkom septembra i koja prolazi kroz ovo selo.

- Naš dom sa korisnom površinom od oko 500 kvadratnih metara biće jedan od najvećih u srbačkoj opštini. Imaće mogućnost da primi oko 300 posjetilaca, a koristiće ga podjednako sve generacije. Najviše će služiti članovima ansambla “Lijevče” iz Razboja za koncerte i treninge - rekao je Kuvalja i dodao da objekat raspolaže velikom salom za nastupe, svlačionicama, prostorom za kafić i drugim prostorijama za razne sadržaje.

Dom u izgradnji proteklog vikenda je obišao i načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

- Raduje me što radovi dobro napreduju i pored otežanih uslova izazvanih pandemijom virusa korona. Ovo će biti reprezentativan objekat koji će služiti ne samo mještanima Razboja i drugih ljevčanskih sela već i građanima okolnih opština, jer će ovdje biti održavani seminari i druge edukacije za poljoprivrednike - rekao je Dragosavljević.

Razboj Ljevčanski je jedno od rijetkih srbačkih sela koje nije imalo društveni dom, a sa populacijom od oko 900 stanovnika jedno je od najbrojnijih u ovoj opštini.

Finansiranje

U izgradnju doma do sada je uloženo blizu 200.000 KM, a najveći dio sredstava u iznosu od 75.000 evra izdvojila je Vlada Srbije uz posredstvo Vlade Republike Srpske. U finansiranje su se uključili i drugi donatori, među kojima prednjače privrednici iz ovog sela, građevinska firma “Hidrokop” i Drvna industrija “Zrnić”, a pomoć je pružila i opština Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana