Srbačke mjesne zajednice učestvuju u planiranju dugoročnog razvoja

D. J.
Srbačke mjesne zajednice učestvuju u planiranju dugoročnog razvoja

SRBAC - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević raspisao je javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za Program kapitalnih investicija opštine Srbac od 2023-2027. godine.

Pravo predlaganja imaju građani, udruženja građana, predstavnici mjesnih zajednica, privatni preduzetnici i ostali subjekti. Osnovni uslov jeste da se radi o projektima sa procijenjenom vrijednošću većom od 10.000 KM.

- Koordinacioni tim usvojio je set kriterijuma na osnovu kojih će se rangirati pristigli prijedlozi što će nam poslužiti za izradu konačnog programa kapitalnih investicija. Važno je da obrasci za predlaganje budu potpuno i pravilno popunjeni, jer u suprotnom neće biti razmatrani - rekao je Dragosavljević.

Obrazac bi trebalo dostaviti najkasnije do 16. septembra, a Dragosavljević dodaje da je Srbac jedna od 11 opština na području BiH koja je ušla u projekat druge faze jačanja uloge mjesnih zajednica.

- Savjeti mjesnih zajednica su važna karika u funkcionisanju lokalne uprave, a ovim programom planiramo sistematski prikupiti informacije iz mjesnih zajednica u cilju unapređenja infrastrukture - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana