Mitrović: Omogućiti srpskim povratnicima u Maglaju da dobiju mobilni signal

Srna
Foto: vikipedia

DOBOJ - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović najavio je da će sa rukovodstvom „BH Telekoma“ razgovarati da se omogući mobilni signal i u povratničkim naseljima u federalnoj opštini Maglaj.

Mitrović je, nakon što je danas u Doboju održao sastanak sa predstavnicima Udruženja „Ognjište rakovačko“, raseljenim Srbima sa područja mjesne zajednice Rakovac Gornji i Donji, koje je Dejtonskim sporazumom pripalo federaciji BiH, rekao novinarima da na tom prostoru osim Srba žive Bošnjaci i Hrvati.

On je naveo da je resorno ministarstvo u ranijem periodu djelimično unapredilo saobraćajnu infrastrukturu kako bi se poboljšali uslovi života svih stanovnika Maglaja.

Predstavnik ovog udruženja Davor Vidaković rekao je da već 25 godina traje problem sa telekomunikacijama na prostoru koji obuhvata devet povratničkih naselja.

On je zahvalio Mitroviću što se odazvao sastanku koji su inicirali poslanici u Predstavničkom domu parlamenta BiH Obren Petrović i Sanja Vulić, koji su prisustvovali današnjem sastanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana