Ministarstvo prosvjete i kulture RS spremno da u najkraćem roku sanira štetu na školi u Vrbanji

SRNA
Foto: banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske spremno je da u najkraćem roku pomogne sanaciju štete na objektu Osnovne škole “Stanko Rakita” u banjalučkom naselju Vrbanja na kojem je usljed nevremena oštećen krov, rekla je danas pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović.

Ona je tokom posjete ovoj školi, rekla da Ministarstvo očekuje u narednim danima procjenu pričinjene štete na objektu škole od rukovodstva koje će angažovati ovlaštenog procjenitelja.

“Kada dobijemo procjenu štete, uključićemo se i pomoći da se šteta na objektu škole sanira kako bi škola bila uslovna za početak nove školske godine”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je razgovarala sa direktorom škole Darkom Brankovićem koji je zajedno sa zaposlenim radnicima, preduzeo sve neophodne aktivnosti da se prostorije škole u koje je prodrla voda, kao i didaktički materijal i oprema, očiste i privremeno zaštite u slučaju nove kiše, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Banjaluku je jutros pogodilo nevrijeme sa vjetrom sjeverozapadnog pravca koji je dostizao i udare do 18 metara u sekundi, a za nešto manje od pola časa pao je 21 litar kiše po metru kvadratnom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana