Miloradu Dodiku najviše priznanje opštine Prnjavor

Srna
Miloradu Dodiku najviše priznanje opštine Prnjavor

PRNjAVOR - Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće dodijeljena predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za poseban doprinos razvoju opštine Prnjavor, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor.

Dodiku će Povelja biti uručena u petak, 24. marta, na svečanoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor - povodom Dana opštine.

Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće dodijeljena Radojki Zorić, majci dva poginula borca Vojske Republike Srpske za izuzetne zasluge za Republiku Srpsku.

Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće uručena Brankici Radonjić za razvoj pozorišne umjetnosti u Prnjavor u proteklih 20 godina, a Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine Prnjavor Bošku Bijeloniću za nesebičan, human i primjeren rad u socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Skupština opštine Prnjavor usvojila je danas i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja opštine Prnjavor kod Evropske investicione banke po "Projektu vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj dva" koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže u naseljima Gornja Mravica, Lišnja, Galjipovci i dio Ratkovca.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je u izjavi novinarima da će opštini Prnjavor po ovom osnovu biti doznačeno 2,7 miliona KM.

On je napomenuo da opština već ima izrađene projekte, a narednih dana pristupiće se rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

"Biće ovo jedna isplativa investicija pod veoma povoljnim uslovima, za koju je rok otplate 25 godina uz grejs period od šest godina. Uz odobrena sredstva opština Prnjavor će biti u obavezi da obezbijedi i određena dodatna sredstva", rekao je Tomaš.

Tomaš je napomenuo da su na današnjoj sjednici potvrđene i procedure za prodaju nepokretnosti u Poslovnoj zoni Vijaka preduzeću "Delta star" i privrednom subjektu "Naša mljekara",sa kojima će biti potpisani ugovori.

Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog Odluke o uspostavljanju saradnje između Prnjavora i Sremskih Karlovaca.

Predsjednik SO Željko Simić pojasnio je da je načelniku opštine dato ovlaštenje da u narednom periodu potpiše sporazum, nakon čega će biti potpisana i povelja o bratimljenju dvije opštine.

"Uspostavili smo i određene kontakte sa predstavnicima Novog Sada i Vlade Vojvodine. Cilj nam je da se saradnja ne ogleda samo u međusobnim posjetama već i unapređenju društvenih aktivnosti između dvije opštine", istakao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana