Milićevićevu kandidaturu za načelnika Šamca podržali SDS i Nezavisna stranka "Dr Mihajlo Tovirac"

Srna
Milićevićevu kandidaturu za načelnika Šamca podržali SDS i Nezavisna stranka "Dr Mihajlo Tovirac"

ŠAMAC - Opštinski odbori Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i Srpske demokratske stranke (SDS), te Nezavisna stranka "Dr Mihajlo Tovirac" potpisali su danas u Šamcu koalicioni sporazum kojim je predviđena podrška kandidaturi Đorđa Milićevića za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Koalicioni partneri su na svečanosti potpisivanja sporazuma konstatovali da su iza Milićevića konkretni rezultati i da je u protekle četiri godine ispunio sve što je građanima obećao, a u nekim segmenima otišao i korak dalje.

Milićević, koji je i predsjednik Opštinskog odbora NDP-a, rekao je da je za dobrobit svih građana potrebno odgovorno, disciplinovano i predano rukovođenje opštinom i da će u tom smislu biti nastavljena i dosadašnja dobra sadadnja i sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara.

- Šamac danas izgleda sasvim drugačije, ovdje je bilo preko 10 miliona direktnih investicija, sa oko 200.000 KM smo pomogli domaću privredu i to su neki od rezultata o kojima želim da upoznam naše građane - rekao je Milićević, koji je i aktuelni načelnik Šamca.

On je naglasio da su građani bili svjedoci velike razlike u upravljanju opštinom do 2016. godine i nakon toga, ocijenivši da su iskorijenili svaki vid nepotizma i korupcije na području opštine Šamac.

Milićević je pozvao i druge političke subjekte da se pridruže ovoj koaliciji, čiji je slogan "Ljudi prije svega", da bi bio nastavljen kontinuitet "zdrave politike u opštini Šamac s ciljem stvaranja uslova za bolji život svakog čovjeka".

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Blagoje Simić rekao je da je odgovorno i disciplinovano upravljanje opštinom Šamac razlog za nastavak saradnje.

- SDS je zadovoljan dosadašnjim radom aktuelnog načelnika i dajemo mu punu podršku da nastavi sa razvojem lokalne zajednice i dobrim projektima - rekao je Simić.

Nezavisna stranka "Dr Mihajlo Tovirac" do sada je bila u opziciji, a lider stranke kaže da je Milićević zadobio njihovo povjerenje jer je ispunio sve što je obećao.

- Mi nismo našli nijednu zamjerku u dosadašnjem radu načelnika Milićevića i uvjereni smo da će u izbornoj trci veoma lako pobijediti protivkandidata - rekao je Tovirac.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana