Milekić: U maju se na području Mrkonjić Grada se desilo jedno teško ubistvo

Srna
Milekić: U maju se na području Mrkonjić Grada se desilo jedno teško ubistvo

MRKONjIĆ GRAD - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u maju se dogodilo jedno teško ubistvo, koje je izvršeno po poznatom izvršiocu i izvršilac je odmah po saznanju za krivično djelo lišen slobode, rekao je načelnik ove uprave Milan Milekić.

Milekić je konstatovao da u proteklom mjesecu nije bilo evidentiranih drugih težih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana, te je stanje bezbjednosti ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

On je naveo da je u maju evidentirano sedam krivičnih djela, što je manje za osam ili 53,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Sva krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 71,4 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 50 odsto", naveo je Milekić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je u maju bilo 18 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 61,7 odsto.

"Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 26 prekršaja, a to je u padu za 48 odsto", istakao je Milekić.

Prema njegovim riječima, u maju se desila 21 saobraćajna nezgoda, što je u porastu za 31,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Desila se jedna saobraćajna nezgoda sa teže povrijeđenim i tri sa lakše povrijeđenim licima, što je na istom nivou kao i prethodne godine", rekoa je Milekić.

On je naglasio da je iz saobraćaja isključen 131 vozač, što je više za 227,5 odsto u odnosu na uporedni period, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola- 127 vozača ili 96,9 odsto od ukupnog broja isključenih vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 30 vozila, što je više za 11,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana