Miladin Stjepanović: Glineni golub pada za sekund i po

Milijana Latinović
Miladin Stjepanović: Glineni golub pada za sekund i po

BIJELjINA - Mirna ruka, dobar pogled i vrhunska koncentracija ključni su da u sekund i po pogodite glinenog goluba, što ovaj sport čini i pomalo egzotičnim.

Rekao je to za "Glas Srpske" jedan od osnivača bijeljinskog Kluba za gađanje letećih meta "Semberija", prvog u Srpskoj, Miladin Stjepanović koji je u septembru prošle godine postao šampion u gađanju letećih meta.

Nakon nekoliko drugih i trećih mjesta osvojenih na ovom najprestižnijem takmičenju među lovcima, na posljednjem Kupu Republike Srpske u lovnom streljaštvu u Srbcu, najprestižnijem takmičenju koje se organizuje u okviru Lovačkog saveza, Stjepanović je kao član Lovačkog udruženja "Podrinje" iz Janje bio najbolji strijelac u pojedinačnoj konkurenciji.

- Titula šampiona došla je u nadasve neobičnoj i izazovnoj godini. Rekao bih da je ta titula kruna moje karijere u Savezu, a posebno zadovoljstvo leži u činjenici da sam bio najbolji među nekoliko hiljada lovaca - ispričao je Stjepanović, naglasivši da ovaj sport koji se posebno voli, zahtjeva i veoma dobru psihofizičku spremnost.

Stjepanović je dodao da su takmičarske aktivnosti lani krenule već u februaru kada su na Kupu mimoze u Herceg Novom pokazali znanje i umijeće, najavivši visoke mogućnosti Kluba "Semberija".

- Uspio sam kao pojedinac da raspucavam za finale tog takmičenja, za plasman među šest najboljih takmičara. Na turniru je učestvovala kompletna reprezentacija Crne Gore kojoj je ovo bila ujedo i generalna proba za put u Larnaku na Kipar na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Sa velikim ambicijama iščekivali smo naredna takmičenja, ali nas je pandemija omela u svim planovima jer je sve otkazano - rekao je Stjepanović.  Naglasio je da su uz ogromnu ljubav i želju, a poštujući sve epidemiološke mjere, ipak u oktobru prošle godine uspjeli organizovati Međunarodni turnir na strelištu Lovačkog udruženja "Semberija" u Bijeljini, na kojem su znanje i umijeće osim domaćih, pokazali i takmičari iz Srbije i Hrvatske. Uprkos jakoj konkurenciji njegova ekipa iz Janje koju još čine Nedim Paravlić i Emrah Jahić osvojila je prvo mjesto.

Stjepanović je istakao da je uprkos svim nedaćama, godina koja je prošla pružila priliku da i strijelci rade na sebi, posvete se najbližima, profesionalno se izgrađuju i ako ništa drugo nahrane dušu pozitivnom energijom kako bi u najboljem raspoloženju dočekali sva naredna takmičenja.

- Imali smo vremena da analiziramo iskustva iz prethodnih takmičenja, da vidimo gdje smo griješili i šta možemo i moramo bolje kako bismo došli do još boljih rezultata - rekao je ovaj šampion dodavši da Klub za gađanje letećih meta "Semberija" broji 45 članova.

Oružje

Miladin Stjepanović je rekao da svako ko želi da se bavi gađanjem pokretnih meta mora da prođe određenu obuku.

- O svemu moramo voditi računa jer ipak rukujemo vatrenim oružjem, a mladići koji nam dolaze nisu služili vojni rok i uglavnom nisu obučeni za rukovanje oružjem - rekao je Stjepanović i dodao da je za lakše odlaske na takmičenja potrebno usaglasiti i propise i procedure prilikom prelaska granica i plaćanja taksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana