Medicinski fakultet Foča: Do subote drugi upisni rok za studente medicine na engleskom jeziku

Srna
Medicinski fakultet Foča: Do subote drugi upisni rok za studente medicine na engleskom jeziku

FOČA - Drugi rok za upis prve generacije studenata medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu otvoren je do subote, 26. septembra, a prijemni ispit biće održan u ponedjeljak, 28. septembra onlajn, saopšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove. Iz Medicinskog fakulteta Foča podsjećaju da od akademske 2020/2021. godine počinje izvođenje nastave na engleskom jeziku, te ističu da su prvi fakultet u Republici Srpskoj koji u oktobru dočekuje prvu generaciju studenata Medicine na studijski program Medicina na engleskom jeziku.

Ovaj studijski program predstavlja priliku za sticanje visokog obrazovanja u skladu sa evropskim standardima, kao i iskorak u kvalitetu visokog obrazovanja i napredak kada je u pitanju obrazovanje kadra medicinske struke, budućih ljekara čije će znanje i vještine biti prilagođeni savremenim tokovima, navode iz Medicinskog fakulteta.

"Na ovaj način, Medicinski fakultet Foča pravi značajan iskorak u budućnost - postajemo motor razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te se nadamo da će naš kvalitet biti prepoznat u cijelom regionu", ističu u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana