Maksimović: Pet pacijenata životno ugroženo, uskoro nova kovid bolnica

GS
Maksimović: Pet pacijenata životno ugroženo, uskoro nova kovid bolnica

BIJELjINA - Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović izjavio je da će uskoro biti napravljena nova kovid bolnica, a da se u sadašnjoj liječe 32 pacijenta od kojih je pet na respiratoru i svi su životno ugroženi.

 “Već smo obezbijedili sredstava i ušli u procedure javnih nabavki i vjerujem da će u narednom periodu biti i završena”, rekao je Maksimović novinarima.

On je dodao da prilaz sadašnjoj kovid bolnici nije u najboljem stanju, kao ni njen enetrijer.

Maksimović je napomenuo da dva novozaražena virusom korona na području grada ne znače da je situacija za opuštanje, te je ukazao da se epidemiološke mjere moraju poštovati.

Kada je riječ o pacijentima u kovid bolnici, Maksimović je rekao da to nisu isti oni od prije sedam dana.

“Jedan pacijent je privremeno skinut sa respiratora a drugi je stavljen na respirator”, dodao je Maksimović.

Od pet pacijenata koji su na respiratorima, Maksimović je naveo da su
dva intubirana i da su starije životne dobi.

Ekipe preduzeća “Eko-zaštita” od jutros vrše dezinfekciju kruga bolnice “Sveti vračvi” i bolničkih prostorija radi sprečavanja širenja zarazne bolesti uzrokovane virusom korona.

Maksimović je istakao da se svi zdravstveni radnici bore, i da im nije lako raditi u novonastalim uslovima, za koje je naveo da su teški i puni velikih izazova.

On je zahvalio preduzeću “Eko-zaštita” na požrtvovanom radu i Gradskoj upravi koja je pomogla, što, kako je istakao, treba da bude primjer svima.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana