“Magareće godine” osnovaca iz Busnova najbolja predstava

S. Ta.
“Magareće godine” osnovaca iz Busnova najbolja predstava

Prijedor - Za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola, po konkursu koji devet godina raspisuje Pozorište Prijedor, proglašena je predstava “Magareće godine” OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova.

Ta predstava osvojila je i priznanja za najbolju režiju, scenografiju te za najbolju mušku ulogu koja je pripala učeniku Dejanu Joviću.

Područno odjeljenje te škole u Krivaji u predstavi “Sveti Sava” imalo je najbolju sporednu žensku ulogu i najbolji tekst.

OŠ “Petar Kočić” sa predstavom “I djevojčice igraju fudbal” po tekstu Đurđe Lili osvojila je specijalnu glumačku nagradu, kao i nagradu za najbolju žensku ulogu i najbolju muziku. Nagrada za scenski pokret, ljepotu govora i za radost igre pripala je đacima iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske za predstavu “Crvenkapina šetnja”, dok je OŠ “Mladen Stojanović” iz Ljubije imala najbolji kostim i masku u predstavi “Šumska škola”. Područno odjeljenje te škole u Donjoj Ljubiji dobilo je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu u predstavi “Kapetan Džon Piplfoks”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana