“Ljeto u Mrkonjić Gradu”: Sportom do zdravog razvoja

Ilijana Božić
“Ljeto u Mrkonjić Gradu”: Sportom do zdravog razvoja

Banjaluka - Manifestacijom “Fitnes ljeto 2019” 1. jula počela je realizacija projekta “Ljeto u Mrkonjić Gradu”, koja obuhvata veliki broj sportskih aktivnosti prilagođenih djeci i omladini različitih uzrasta u toj opštini.

Boro Boškić, direktor Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić”, koji je organizator manifestacije, naglasio je da je cilj ovog projekta promocija zdravog načina života i značaja fizičkih aktivnosti, ali i da raznovrsnim sadržajima bude privučen određen broj turista.

- Na planiranim manifestacijama očekujemo oko 2.000 učesnika. Aktivnosti su prilagođene za sve uzraste, a na takmičenjima u fudbalu učestvuju i veterani. Pripremili smo bogate sadržaje, a jedna od najposjećenijih je “Rolerijada”, koja se u Mrkonjić Gradu održava drugi put i broji 150 učesnika - istakao je Boškić.

Ove godine prvi put su organizovane manifestacije “Loptarija” i “Mali saobraćajac”, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja, a posjetioce očekuje i škola tenisa, te fudbalski i košarkaški turniri. Projekat se završava 20. septembra “Gospojinskom uličnom trkom”, koja okuplja 1.300 takmičara sa područja opština Šipovo, Ribnik, Jezero, Mrkonjić Grad i grada Banjaluka.

- Na takmičenja, koja su organizovana u saradnji sa sportskim klubovima, dolaze djeca iz kompletne regije, a sve aktivnosti su na dobrovoljnoj osnovi. Ciljna grupa nam je uzrast do puberteta, jer želimo da djeca steknu prave navike i okrenu se zdravom životu. Trudimo se da obezbijedimo simbolične nagrade da bi pobjednici osjetili čar igara - rekao je Boškić.

On je dodao da za sljedeću godinu planiraju da uvedu dodatne aktivnosti, da bi manifestacija bila privlačnija djeci i mladima.

- Pratićemo želje naših učesnika i sugrađana, kao i trendove koji su aktuelni u većim gradovima. Manifestacijama pokušavamo da stvorimo kvalitetan stil života te da stanovnicima besplatno približimo mnoge sadržaje - dodao je Boškić.

Većina aktivnosti se održava u centu grada, na Trgu Srpske vojske, a pokrovitelj manifestacije je opština Mrkonjić Grad.

Planovi

Boro Boškić ističe da je u novembru u planu manifestacija “Mjesec zdravog odrastanja”.

- Sa djecom će raditi fizijatar i nutricionista, da bi mališani koji nisu u mogućnosti da potraže pomoć ljekara tim putem došli do rješenja eventualnih problema u razvoju, kao što su kriva kičma i gojaznost - rekao je Boškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana