Krunić spašava život mladog golmana, na aukciju stavio dres u kojem je sinoć postigao dva gola

Srna
Foto: Anadolija

SARAJEVO - Fudbalski reprezentativac BiH Rade Krunić stavio je na aukciju potpisan dres, u kojem na na utakmici protiv Islanda dao dva gola, a prihod je namijenjen za pomoć u liječenju Miloša Božovića iz Istočnog Sarajeva.

Aukcija će trajati do nedjelje, 26. marta, do 17 časova, a početna cijena dresa je 200 KM, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Ponude je moguće ostaviti na komentarima objave na “Fejsbuk” stranici Fudbalskog saveza BiH.

Nakon završene aukcije, biće dogovoreni svi detalji sa pobjednikom. Svi koji su u prilici da pomognu mogu to učiniti uplatom na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 kod NLB banke ili na IBAN broj: BA3956201281150302590, primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123 Istočno Sarajevo.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave. Njegov otac Aleksandar je takođe bivši golman.

U Republici Srpskoj aktivan je i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Božovića u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj donira se jedna KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji za koje je potrebno oko 120.000 evra.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Milošev otac Aleksandar ranije je rekao da je njegov sin trebalo da u januaru bude u Moskvi da bi primio potrebnu terapiju, ali zbog nedostatka novca i direktnih avio-linija do glavnog ruskog grada to nije bilo moguće.

On je naveo da su tamo utvrdili pomak u liječenju Miloša, koji sada može da sjedi poslije osam godina ležanja.
Fudbalska reprezentacija BiH sinoć je Zenici u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine rezultatom 3:0 savladala Island.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana