Koverte i tableti najboljim srbačkim maturantima

D. J.
Koverte i tableti najboljim srbačkim maturantima

Srbac - Maturanti osnovnih i srednjih škola iz Srpca koji su postigli najbolji uspjeh tokom dosadašnjeg školovanja dobili su juče novčane nagrade, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 3.110 KM.

Na prijemu za 26 najuspješnijih učenika, koji je organizovao načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, uručeni su i tablet računari za troje najboljih maturanata Centra srednjih škola “Petar Kočić” koji su nosioci Vukove diplome.

Među njima je bila i učenica generacije Sonja Stojičević, koja je dobila novčanu nagradu od 300 KM. Pored toga što je bila najbolji đak, Sonja se istakla i u vannastavnim aktivnostima. U Srpcu je poznata kao izuzetan sportista, jer je desetak godina sa uspjehom nastupala za Teniski klub Srbac igrajući na republičkim takmičenjima i ostvarivši plasman među tri najbolja tenisera u Srpskoj u svom uzrastu.

- Drago mi je što u mojoj generaciji ima veliki broj odličnih učenika. Nadam se da će i u narednom periodu nastaviti sa dobrim rezultatima - rekla je Sonja koja planira da se upiše na Medicinski fakultet u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana