Kotor Varoš sljedeće godine domaćin prestižnog muzičkog festivala

Srna
Kotor Varoš sljedeće godine domaćin prestižnog muzičkog festivala

KOTOR VAROŠ - Kotor Varoš će sljedeće godine biti domaćin prestižnog muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” nakon što su predstavnici ove lokalne zajednice pobijedili na ovom takmičenju.

Vokali Anđela Petrušić, Nikolina Pejić i Saša Žderić i plesačice Lara Višnjić, Lara Andrijević i Danka Đukić su svom gradu donijeli mjesto domaćina naredne godine, a njih šestoro će putovati u Švajcarsku, zemlju čiju su muzičku numeru interpretirali.

Kotorvarošani su, prema ocjeni žirija i publike, koja je glasala SMS porukama, bili najbolji među 15 izvođača iz gradova i opština Srpske.

“Pjesma je bila teška i zahtjevna, ali upornost i predan rad su se isplatili. U vrlo jakoj konkurenciji smo osvojili prvo mjesto i srećni smo što smo obradovali naše sugrađane”, rekla je Anđela Petrušić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je bio podrška mladim sugrađanima u Loparama, gdje je sinoć održano finalno veče, i njihov uspjeh ga je mnogo obradovao.

“Uspjeh bilo kojeg našeg sugrađanina naš je uspjeh. Mi njegujemo vrijednosti, njegujemo kulturu, tradiciju, običaje. Iznjedrili smo brojne umjetnike i sportiste. Posebno nas raduje što ćemo iduće godine biti domaćini ovog takmičenja. Nastojaćemo da sve organizujemo i priuštimo učesnicima nezaboravne trenutke”, rekao je Sakan.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” održava se uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela. Pravo učešća na ovoj muzičkoj smotri imaju djeca i omladina od 12 do 20 godina. Festival je organizovan tako da izvođači, učesnici iz opština i gradova Srpske, predstavljaju jednu državu i pjevaju na jeziku te zemlje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana