Kotor Varoš: Šest pasa lutalica smješteno u prihvatilište

Srna
Foto: Ilustracija

KOTOR VAROŠ- Sa kotorvaroških ulica sklonjeno je šest pasa lutalica, koji su transportovani do prihvatilišta za pse u Prnjavoru.

Pse je uklonio Higijenski servis za napuštene životinje "Java" iz Prnjavora u vanrednoj akciji pod nadzorom Komunalne policije iz Kotor Varoša.

Šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević rekao je da se na ovaj način smanjuje broj odbjeglih i napuštenih pasa na terenu i otklanjaju eventualne opasnosti od ujeda.

"Osim agresivnosti, koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti", naveo je Malijević i dodao da će Komunalna policija nastaviti sa ovim aktivnostima.

On je ukazao da su problem psi koje građani dovoze i ostavljaju po gradu, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju gradom bez pratnje.

"Kako postoje indicije i sumnje da se i na našu teritoriju dopremaju napušteni psi, apelujemo na sve građane da, ukoliko primijete ili imaju bilo kakva saznanja o tome, obavijeste nadležne službe kako bi se preduzele zakonske mjere protiv tih lica", poručio je Malijević.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru nad životinjama se primjenjuju sve mjere veterinarske zdravstvene zaštite, obezbjeđuje hrana, kao i udomljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana