Kotor Varoš: Pet stranaka podržalo kandidaturu Slobodana Župljanina iz SP-a

Srna
Kotor Varoš: Pet stranaka podržalo kandidaturu Slobodana Župljanina iz SP-a

KOTOR VAROŠ - Kandidat SP-a za načelnika opštine Kotor Varoš na predstojećim lokalnim izborima biće Slobodan Župljanin, a njegovu kandidaturu podržali su i opštinski odbori SNSD-a, DNS-a, NDP-a, Ujedinjene Srpske i Partije ujedinjenih penzionera.

Predsjednici opštinskih odbora šest stranaka rekli su na konferenciji za novinare da je doktor nauka Slobodan Župljanin (63) najbolji izbor za Kotor Varoš.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Predrag Tešić rekao je da se ova stranka opredijelila da pruži šansu provjerenom kandidatu, koji se dokazao u privrednom i političkom životu.

Župljanin je zahvalio na povjerenju i obećao da će se, zajedno sa koalicionim partnerima, boriti za bolju budućnost u Kotor Varošu.

- Vrijeme je da se promijeni vlast u Kotor Varošu, jer je razvoj bilo koje lokalne zajednice nemoguć bez saradnje sa republičkim institucijama, Srbijom, određenim međunarodnim faktorima i strukturama u BiH - rekao je Župljanin.

On je istakao da će u fokusu njegovih aktivnosti biti privreda, društvene djelatnosti, socijalni sektor, zdravstvo i kultura.

- Želimo da naša djeca predškolskog uzrasta imaju bolje djetinjstvo, da omogućimo osnovcima i srednjoškolcima kvalitetno obrazovanje - naveo je Župljanin.

On je najavio da će se intenzivno baviti problemima zaposlenih, odnosno da radnici mogu da žive od svoga rada.

- Naša nastojanja će biti usmjerena ka ostanku mladih, jer samo zajednički možemo kreirati ljepši Kotor Varoš, koji je izgubio nit urbane sredine, a nalazi se na samo 30 kilometara od Banjaluke - rekao je Župljanin i dodao da će jedan od prioriteta biti izrada nove strategije opštine.

On je poručio da će koalicija okupljena oko njegove kandidature voditi fer i poštenu kampanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana