Košarkaši Rogatice prvi dio sezone završili na liderskoj poziciji: Jesen iznad očekivanja

Sreten Mitrović
Košarkaši Rogatice prvi dio sezone završili na liderskoj poziciji: Jesen iznad očekivanja

ROGATICA - Kada se spustila zavjesa na jesenji dio prvenstva u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske, na prvom mjestu, iznad svih očekivanja, našla se ekipa Rogatice.

Za mnoge, pa i u samoj Rogatici, bilo je to neočekivan uspjeh, jer je riječ o klubu po mnogo čemu skromnih mogućnosti. Prije svega, problem su kadrovske i materijalne mogućnosti, a jedino na čemu se zasnivao optimizam bilo je iskustvo većeg broja košarkaša sa kojim je novi trener, doskorašnji košarkaš iz “radnog pogona” Dragan Kojić gradio strategiju za vrh tabele, ali ne i za jesenjeg šampiona.

- Ekipu, sa kojom smo više nego uspješno okončali jesenji dio, sačinjavali su igrači koji su godinama u Drugoj i Prvoj ligi branili boje kluba, ali i igrali u nekim ekipama iz komšiluka poput Sokoca, Istočnog Sarajeva... Naš ovojesenji uspjeh veći je time što smo samo prije dvije sezone bili u Drugoj ligi, a sada smo na vrhu tabele Prve lige, po mojoj ocjeni sasvim zasluženo. Od 11 prvenstvenih utakmica devet smo riješili u svoju korist, dvije smo izgubili, a od protivnika nismo nadigrani, posebno na Sokocu gdje smo poraženi sa poenom razlike u posljednjim sekundima. Iza nas su ostali Drina Princip, Budućnost, Slavija i dosta ostalih klubova koji su neuporedivo jači kadrovski i materijalno - izjavio je Kojić.

Mišljenje trenera dijeli i predsjednik kluba Ljubiša Racković uz napomenu da je njihov hendikep ove jeseni, a biće i narednog proljeća, što veći broj igrača kada treba da najviše daju odlaze iz Rogatice na dalje školovanje ili u potrazi za poslom. Primjera radi, Rogatičani su u finišu jesenjeg dijela takmičenja ostali bez dva, tri ključna igrača, kada su im najviše trebali.

- Sa njima ne bismo bili korak nego više koraka ispred drugoplasiranog, ali zato su morali zapeti ostali u ekipi koju većinom sačinjavaju domaći igrači rođeni u Rogatici. Imali smo i nekoliko “gostujućih” igrača koji su se pridružili braći Okiljević Nemanji (kapiten) i Stefanu, Božidaru Balčakoviću, Bojanu Puhalcu, Dejanu Ivkoviću, Nikoli  Buljugiji i drugima iz omladinskog pogona. “Stranci” Miroslav Milidrag, Nikola Pilindavić i posebno Luka Radmilović, koji je postao i prvi strijelac ekipe, dali su veliku podršku i pomogli da zabilježimo uspjeh iznad svih očekivanja koji će zlatnim slovima biti upisan u anale košarke u Rogatici - rekao je Racković.

Podrška

Takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske biće nastavljeno idućeg vikenda, a Racković nije zaboravio da spomene podršku Opštinske uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem, Centar za kulturu i sport i Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” u vezi sa prevozom ekipe i do najudaljenijih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana