Katolički školski centar organizovao „Čajanku“: Uz čaj upijali znanja o ljekovitim biljkama

D.B.
Foto: Dražan Oskar Poderović

BANjALUKA - Kako bi razvili svijest o značaju ljekovitih biljaka i njihovom pozitivnom učinku za očuvanje zdravlja, učenici opšte gimnazije Katoličkog školskog centra u Banjaluci su danas na prvoj „Čajanci" ugostili oko 50 banjalučkih osnovaca, sa kojima su na zanimljiv način podjelili svoja znanja stečena na časovima i sekcijama biologije.

Profesorica biologije i voditelj biološke sekcije u ovoj školi Tanja Marić istakla je da „Čajanka" idealan povod da učenici mlađih razreda steknu nova saznanja i kvalitetno provedu vrijeme sa vršnjacima.

-  Ideja za ovaj jedinstveni događaj nastala je prije pandemije virusa korona. Na ideju je došla jedna naša učenica povodom Svjetskog dana čaja. S obzirom na okolnosti, tek sada samo imali priliku da realizujemo tu ideju, upravo kad se sve budi i kad dolazi period skupljanja biljaka, jer naš cilj je upravo da podstaknemo učenike da što više vremena provode u prirodi - kazala je Marićeva i dodala da će nastojati da „Čajanku" ubuduće uvrste u kalendar školskih događaja. 

Na ideju za „Čajanku" došla je učenica četvrtog razreda ove škole Katarina Borković, koja je na ovaj način, između ostalog, željela da prenese svoju ljubav prema prirodi i na mlađe od sebe.  Prema njenim riječima, gosti su uz šolju čaja mogli da čuju i vide sve o čajevima koje svekodnevno koriste. 

 

- Nakon prezentacije i izbora najljepše šolje, učenici su imali priliku da se oprobaju i u kvizu znanja - kazala je Borkovićeva.

Direktorica Opšte gimnazije Katoločkog školskog centra Sanja Hajder istakla je da ova obrazovna ustanova u kontinuitetu razvija i realizuje aktivnosti podrške nadarenim i talentovanim učenicima. 

- Aktivni članovi Tima za N(adarene) i T(alentovane) naše škole podršku implementiraju kroz cijelu lepezu pedagoških metoda i multidisciplinarni pristup - kazala je Hajderova. Dodala je da su voljni da i u buduće dijele svoje ideje koje okupljaju učenike svih uzrasta u namjeri da doprinesu svima koji cijene i na razne načine podržavaju kvalitetno obrazovanje i nauku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana