Kalabuhov i Vujović položili vijence na Ruskom groblju u Bileći

Srna
Foto: Srna

BILEĆA- Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov i načelnik opštine Bileća Veselin Vujović danas su na Ruskom vojničkom groblju u Bileći položili vijence na spomenik stradalim ruskim vojnicima i dobrovoljcima u proteklim ratovima i razgovarali o mogućnostima saradnje na svim poljima.

Kalabuhov je podsjetio da je krajem prošle godinu Bileću posjetila delegacija iz Rostova Velikog, što je, kako je istakao, još jedna potvrda velikog prijateljstva dva naroda.

"Treba njegovati tradiciju saradnje i solidarnosti naših naroda, ali i raditi na ostalim poljima kao što su industrija i turizam kroz mehanizme koje mi imamo", rekao je Kalabuhov.

On je izrazio nadu da će mladi ljudi iz Bileće i Rusije imati priliku za povezivanje i saradnju putem humanitarnih projekata, vjerskog turizma, obrazovanja.

"To su žive veze koja će nastaviti prijateljske i bratske veze naših naroda", istakao je Kalabuhov.

Vujović je rekao da je velika čast što je danas u Bileći ambasador Ruske Federacije.

"Razgovaramo o inteziviranju saradnje u oblasti turizma, ali i proizvodnji električne energije, odnosno izgradnji solarnih elektrana, što je u posljednje vrijeme aktuelno u našoj opštini", naveo je Vujović.

On je dodao da je ovo bila prilika da posjete spomen-obilježja pripadnika Donskog kadetskog korpusa i ruskih dobrovoljaca koji su svoj život izgubili braneći bratski srpski narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana