Još jedna godina bez pravde za srpske žrtve

Srna
Još jedna godina bez pravde za srpske žrtve

Mrkonjić Grad - Kod spomen-obilježja na pravoslavnom groblju u Mrkonjić Gradu juče su položeni vijenci povodom obilježavanja 23 godine od ekshumacije najveće masovne grobnice sa tijelima 181 zvjerski ubijenog Srbina tokom agresije oružanih snaga Hrvatske i Petog korpusa tzv. Armije RBiH na 13 zapadnokrajiških opština Republike Srpske.

Prethodno je u kapeli Svetog apostola Marka u Mrkonjić Gradu služen parastos za stradale.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca Veljko Lazić rekao je da je žalosno što niko nakon toliko godina nije odgovarao za stravične zločine koji su počinjeni na ovom području.

- Moramo se boriti da dođe pravda, koja mora biti dostižna, mora neko da odgovara za to što je urađeno srpskom stanovništvu. Stoga, moramo njegovati svoju državu da bismo došli do pravde - istakao je on.

Lazić je dodao da nema riječi za ponašanje međunarodne zajednice i pravosudnih organa BiH koji ne procesuiraju zločine nad Srbima.

Načelnica opštine Divna Aničić ponovo je apelovala na Tužilaštvo BiH da procesuira predmet o zločinima u Mrkonjić Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana