Jerinić: Privredni razvoj Doboja zahvaljujući političkom jedinstvu

Srna
Jerinić: Privredni razvoj Doboja zahvaljujući političkom jedinstvu

DOBOJ - Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da grad Doboj ima stabilan budžet i potencijal za privredni razvoj, što je rezultat uspostavljanja političkog jedinstva stranaka lokalnog parlamenta i dobre saradnje sa institucijama Republike Srpske i srpskim članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Jerinić je povodom današnjeg obilježavanja godine dana obavljanja funkcije gradonačelnika Doboja rekao novinarima da je zadovoljan realizovanim aktivnostima u dosadašnjem mandatu.

"Protekla godina je bila uspješna jer smo napravili političku stabilnost u gradu Doboju, jer je SNSD najjača politička organizacija i jer smo zadržali dobre odnose sa koalicionim partnerima", izjavio je Jerinić.

On je rekao da je Doboj danas, zahvaljujući političkoj stabilnosti i dobrim odnosima sa republičkim institucijama, veliko gradilište sa brojnim kapitalnim investicijama koji znatno unapređuju privredni, kulturni i sportski život grada.

Jerinić je poručio da će politička stabilnost biti sačuvana i u ovoj izbornoj godini i da očekuje pobjedu liste SNSD-a i njenog kandidata za gradonačelnika.

Poslanik dobojskog SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić rekao je da su već vidljivi ekonomski rezultati saradnje Jerinića sa predsjednikom i Vladom Republike Srpske, Savjetom ministara i srpskim članom Predsjedništva BiH BiH Miloradom Dodikom.

"Rekonstruišu se gradske ulice, radi se na izgradnji nove bolnice i mreže auto-puta", naveo je Jošić.

Potpredsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević rekao je da je u proteklih godinu dana poboljšan privredni ambijent za građevinski, mašinski i metalski sektor.

Bajraktarević, koji je i preduzetnik, najavio je za septembar pokretanje pogona cinkaone /nekadašnji objekat fabrike dalekovoda, stubova i konstrukcija "Dalekovod"/ koji je u suvlasništvu pet preduzetnika, a koji će zaposliti oko 120 radnika.

Jerinić je kao nezavisni kandidat pobijedio na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja održanim 17. februara 2019. godine. Jerinić je tada osvojio 30.832 glasa.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana