Jerinić: Privredni razvoj Doboja zahvaljujući političkom jedinstvu

Srna
Jerinić: Privredni razvoj Doboja zahvaljujući političkom jedinstvu

DOBOJ - Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da grad Doboj ima stabilan budžet i potencijal za privredni razvoj, što je rezultat uspostavljanja političkog jedinstva stranaka lokalnog parlamenta i dobre saradnje sa institucijama Republike Srpske i srpskim članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Jerinić je povodom današnjeg obilježavanja godine dana obavljanja funkcije gradonačelnika Doboja rekao novinarima da je zadovoljan realizovanim aktivnostima u dosadašnjem mandatu.

"Protekla godina je bila uspješna jer smo napravili političku stabilnost u gradu Doboju, jer je SNSD najjača politička organizacija i jer smo zadržali dobre odnose sa koalicionim partnerima", izjavio je Jerinić.

On je rekao da je Doboj danas, zahvaljujući političkoj stabilnosti i dobrim odnosima sa republičkim institucijama, veliko gradilište sa brojnim kapitalnim investicijama koji znatno unapređuju privredni, kulturni i sportski život grada.

Jerinić je poručio da će politička stabilnost biti sačuvana i u ovoj izbornoj godini i da očekuje pobjedu liste SNSD-a i njenog kandidata za gradonačelnika.

Poslanik dobojskog SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić rekao je da su već vidljivi ekonomski rezultati saradnje Jerinića sa predsjednikom i Vladom Republike Srpske, Savjetom ministara i srpskim članom Predsjedništva BiH BiH Miloradom Dodikom.

"Rekonstruišu se gradske ulice, radi se na izgradnji nove bolnice i mreže auto-puta", naveo je Jošić.

Potpredsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević rekao je da je u proteklih godinu dana poboljšan privredni ambijent za građevinski, mašinski i metalski sektor.

Bajraktarević, koji je i preduzetnik, najavio je za septembar pokretanje pogona cinkaone /nekadašnji objekat fabrike dalekovoda, stubova i konstrukcija "Dalekovod"/ koji je u suvlasništvu pet preduzetnika, a koji će zaposliti oko 120 radnika.

Jerinić je kao nezavisni kandidat pobijedio na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja održanim 17. februara 2019. godine. Jerinić je tada osvojio 30.832 glasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana