Jerinić: Preporuke "Forbsa" daju smjernice za razvoj grada

Srna
Jerinić: Preporuke "Forbsa" daju smjernice za razvoj grada

DOBOJ- Gradonačelnik Dobija Boris Jerinić rekao je da pisanje časopisa "Forbs" o Doboju obavezuje gradske vlasti da u narednom periodu usmjere energiju i snagu ka potencijalu koji prepoznaju svjetski magazini.

Jerinić je istakao da je grad Doboj počastvovan time što ga je "Forbs" primijetio kao jedan od velikih turističkih potencijal Balkana, te najavio da će strategija razvoja ove lokalne zajednice biti usmjerena ka tim istorijskim, kulturnim i turističkim potencijalima.

"Svakako imponuje kada vas jedan prestižni magazin pominje u kontekstu da je grad Doboj na Balkanu sa velikim potencijalom i sigurno da nam to svima nama laska i daje nam smjernicu u kom pravcu grad Doboj treba da ide", rekao je danas novinarima Jerinić.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je "Forbs" prepoznao ono što ni sami ljudi koji ovdje žive možda ne prepoznaju u punom kapacitetu.

"Naravno da je grad Doboj na posebnom mjestu svima nama koji živimo ovdje, koji smo rođeni ovdje, volimo ovaj grad, ali to nas i obavezuje da u narednom periodu usmjerimo i energiju i snagu ka tom potencijalu koji prepoznaju svjetski magazini", rekao je Jerinić.

On je istakao da grad Doboj pokazuje da u svakom segmentu ide krupnim korakom naprijed i to je obaveza svih koji vode ovaj grad.

Američki magazin "Forbs" je u autorskom tekstu Džerada Ranahana objavio listu najpotcjenjenijih gradova za posjetu na Balkanu na kojoj se nalazi grad Doboj koji je, za sve koji istražuju Srpsku, posebno atraktivan zbog tvrđave izgrađene u 13. vijeku.

Magazin preporučuje da nakon dana sprovedenog u istraživanju dobojske tvrđave i isprobavanja lokalne kuhinje u starom dijelu grada, obližnje Goransko jezero izaziva posebnu pažnju i pruža priliku posjetiocima da plivaju i ispituju prirodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana