Jedanaestočlana porodica uselila u novi dom: Kokići kažu da sada imaju sve

Srna
Jedanaestočlana porodica uselila u novi dom: Kokići kažu da sada imaju sve

DOBOJ - Višečlana porodica Kokić uselila je danas u kuću u dobojskom naselju Podnovlje za čiju izgradnju je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” prikupila oko 140.000 KM.

Željko i Slađana Kokić, koji imaju devetoro djece, kažu da sada imaju sve.

Slađana je zahvalila Organizaciji “Srbi za Srbe”, za koju je rekla da su im ispunili životni san i podsjetila da je porodica tokom prethodnih godina plaćala kiriju za neuslovni objekat bez vode.

Željko, koji je jedini zaposleni u porodici, a zbog operacije je trenutno na bolovanju, rekao je da se na spratu nalaze tri prostorije i kupatilo, a u prizemlju kuhinja sa dnevnim boravkom, spavaća soba i kupatilo.

-Sada imamo sve - istakao je Željko, koji sa Slađanom ima devetoro djece - Anicu, koja se nedavno udala, Miloša, Nikolu, Milorada, Danijela, Danijelu, Nenada, Ljiljanu i Aleksandra.

Devetogodišnja Danijela kaže da u novoj kući, pored svoje sobe, imaju kuhinju, kupatilo i bolje uslove za učenje, a petnaestogodišnji Nikola ističe da će život u novom objektu biti mnogo lakši s obzirom na to da je i škola bliže.

Ključeve i ikonu Svetog Nikole, krsne slave Kokića, uručio je predsjednik organizacije “Srbi za Srbe” za Republiku Srpsku Saša Vignjević, koji je rekao novinarima da je kuća u potpunosti namještena i osposobljena za život - sa strujom, vodom i urađenom kanalizacijom.

-Osnova kuće je osam puta sedam metara, prizemlje i sprat, površine nešto više od 100 metara kvadratnih iskoristivog prostora - naveo je Vignjević i dodao da je od upoznavanja sa Kokićima do uručenja ključeva prošlo oko dvije godine i tri mjeseca.

Vignjević je podsjetio da je tokom 2020. godine Udruženje tražilo odgovarajući plac gradila kuća, a radovi su počeli po dobijanju potrebnih dozvola i početkom građevinske sezone.

Površina zemljišta na kojem je izgrađena kuća Kokićima je nešto veća od dva dunuma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana