Japanci pomogli zamjenu stolarije u osnovnoj školi u Rogatici

S. M.
Japanci pomogli zamjenu stolarije u osnovnoj školi u Rogatici

Rogatica - Rekonstrukcija dijela zgrade rogatičke Osnovne škole “Sveti Sava”, u kojoj se obrazuje oko 850 učenika, je završena, a zamijenjena je spoljna i dio unutrašnje stolarije, čime su znatno poboljšani uslovi rada.

Riječ je o objektu izgrađenom 1975. i od tada do pred kraj prošle godine u njemu nije bilo značajnijih ulaganja. Za ovaj projekat 150.000 KM obezbijedila je vlada Japana, a iznos od 23.000 KM Vlada RS.

Ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić rekla je da je Vlada RS u partnerstvu sa Ambasadom Japana omogućila da ova, kao i dosta drugih škola u Republici, dobije bolje uslove za rad i školovanje djece.

- Nedavno je usvojen projekat rekonstrukcije škola u RS uz investiciju od 1,8 miliona maraka, a sa grantom predsjednice RS i Vlade Srbije u obnovu škola u ovoj godini biće uloženo devet miliona KM s ciljem da sva djeca imaju jednake uslove za rast, razvoj i sticanje znanja - rekla je Trivićeva.

Kulturno-zabavnom programu u školi juče je prisustvovao i ambasador Japana u BiH Hidajuti Sakamato, a direktorica te ustanove Snežana Pjevčević istakla je potrebu za rekonstrukcijom mokrih čvorova i krova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana