Izradom dva kružna toka do bržeg i bezbjednijeg saobraćaja u Višegradu

Srna
Izradom dva kružna toka do bržeg i bezbjednijeg saobraćaja u Višegradu

VIŠEGRAD - Na području opštine Višegrad potrebno je izgraditi dva kružna toka koja bi ubrzala saobraćaj u ovoj opštini, ali i učinila ga bezbjednijim, zaključeno je na sastanku Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove lokalne zajednice.

Član Savjeta Srpko Baranac rekao je da je u odnosu na minuli period bezbjednosna situacija bolja za 20 odsto, ali da se teži ka boljoj, te da je usvojen niz zaključaka čija realizacija će to omogućiti.

"Bitan zaključak je iznalaženje načina da se otvore dva kružna toka koji će ubrzati saobraćaj, ali i učiniti ga bezbednijim. Pred nama je sagledavanje kompletne slike i sačinjavanje planova da uz stručne savjete izmijenimo režim saobraćaja, na zadovoljstvo građana i brojnih turista", naglasio je Baranac.

Član Savjeta za bezbjednost, koji obavlja i funkciju vršioca dužnosti direktora preduzeća "Komunalac" Branko Filipović rekao je da je nedostatak parking-mjesta u centru opštine veliki problem koji sprečava radnike da pravilno čiste grad.

"Razgovarali smo danas o mogućnostima da u narednoj godini neke ulice budu jednosmjerne kako bi riješili taj problem", rekao je Filipović.

On je naveo da će se s ciljem bezbjednijeg saobraćaja iduće godine pristupiti izradi projekta izgradnje dva kružna toka, jednog kod motela "Okuka" i drugog kod novog mosta prema naselju Garča, čime će saobraćaj učiniti bržim ali i bezbjednijim.

Stanje bezbjednosti u saobraćaju na području opštine Višegrad je bolje nego u proteklom periodu i ocijenjeno je kao zadovoljavajuće, zaključeno je na sastanku Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove lokalne zajednice, te dogovoreno da će do kraja godine biti održan još jedan sastanak Savjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana