Izabrani najljepši rukopisi ćiriličnog pisma

Srna
Izabrani najljepši rukopisi ćiriličnog pisma

DERVENTA - Lenka Pečenica Kovačević iz Vlasenice i učenica Osnovne škole /OŠ/ "Desanka Maksimović" Stanari Lara Maksimović osvojile su prvo mjesto na konkursu za izbor najljepšeg ćiriličnog pisma koji je raspisao Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Derventa.

Kovačevićeva je pobijedila u kategoriji građanstva, drugo mjesto osvojila je Brankica Kuzmanović iz Dervente, a treće Boško Gajić iz Dervente, saopšteno je danas iz "Prosvjete".

U kategoriji učenika, drugo mjesto osvojila je Hristina Asentić iz OŠ "19. april" Derventa, a treće Andrea Golubović iz Osnovne škole "Sveti Sava" iz Istočnog Sarajeva.

Pohvaljeni su radovi Nađe Kovačević i Sofije Kovačević iz OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" iz Vlasenice, Nikole Čonjića iz OŠ "Milan Ilić Čiča Šumadijski" Han Pijesak, Ane Petković iz OŠ "Nikola Tesla" Derventa, te Davida Subića, Katarine Duvnjak, Daliborke Radošević i Teodore Jevtić iz OŠ "19. april" Derventa.

Među pohvaljenim je rad Marije Stevanović i Dunje Ćelić iz OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj i Mladenke Radovanović iz OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Kostajnica.

Na konkurs je stiglo 140 radova iz cijele Republike Srpske, a centralna svečanost uručivanja nagrada biće održana u utorak, 30. maja, u prostorijama Narodne biblioteke "Branko Radičević".

Iz "Prosvjete" dodaju da je komisija obavila izbor najljepšeg ćiriličnog pisma na praznik Svetih Ćirila i Metodija, i da će gost završne svečanosti kada će biti uručene nagrade biti profesor Duško Pevulja koji će govoriti o temi "Ljepota i značaj srpskog ćiriličnog pisma".

Komisija za izbor radila je u sastavu profesor srpskog jezika Daliborka Malešević, profesor likovne kulture Vujadin Malešević, književnik Milorad Đurđević i protojerej-stavrofor Dalibor Đekić.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana