Ivetić: Pomoć Srbima povratnicima

Srna
Foto: Srna

ODžAK - Federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica obezbijedilo je 38.000 KM za rekonstrukciju objekta Doma mjesne zajednice Novi Grad i rekonstrukciju parohijskog doma u toj mjesnoj zajednici u opštini Odžak.

Predsjedsnik Srpskog građanskog udruženja „Posavina“ Damir Ivetić rekao je da su potpisana dva ugovora.

„Sredstva su obezbijeđena za dalju rekonstrukciju Doma u mjesnoj zajednici Novi Grad u iznosu od 18.000 KM, te ugovor za rekonstrukciju drugog sprata parohijskog doma u toj mjesnoj zajednici u vrijednosti 20.000 KM“, rekao je Ivetić.

Ivetić i sveštenik Miroslav Draško izrazili su zahvalnost federalnom ministru Edinu Ramiću, koji je obećao još jaču i konkretniju pomoć za povratnike u Posavski kanton.

„Prestoji nam nova era za srpske povratnike u Posavski kanton. Nadamo se nastavku saradnju sa Vladom Federacije (FBiH) BiH i ministrom Ramićem i izražavamo veliku zahvalnost ministru koji je imao sluha za naše potrebe u Posavskom kantonu“, dodao je Ivetić.

Prema njegovim riječima, podrška i pomoć Srbima u FBiH je od velike važnosti za opstanak, ostanak i povratak na vjekovna ognjišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana