Istopio se milion maraka

Goran Perić
Istopio se milion maraka

Vlasenica - Iako se snijeg već dobro zabijelio i na terenima Skijaškog centra "Igrišta" kod Vlasenice, nema čvrstih naznaka da će tim stazama, bar u skorije vrijeme, krenuti i prvi skijaši.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Igrište" Draženko Erdelić, kazao nam je da će tokom ove sedmice posjetiti resorno Ministarstvo RS, te da će nakon toga vjerovatno imati nešto više informacija o ovoj zimskoj turističkoj sezoni na "Igrištima".

Vlasnik "Igrišta" je Vlada RS, koja je 2008. godine kupila propalo Ugostiteljsko-turističko preduzeće "Zvijezda" i formirala novo preduzeće.

Vlada je odmah uložila milion maraka u rekonstrukciju skijališta i kupovinu novog ski-lifta, obnovu Sportsko-rekreativnog centra "Jezero" i hotela "Panorama", te kupovinu vozila i drugih osnovnih sredstava.

Od tada, do danas, "Igrišta" praktično nisu imala uspješnu zimsku sezonu, a prošlogodišnja je dodatno "podbacila" poslije havarije glavnog ski-lifta, koja se dogodila u jeku skijaške sezone.

Direktor opštinske Turističke organizacije (TO) Nenad Lelek rekao nam je da "Igrišta" ne rade, a da najave o mogućem početku rada Ski-centra nisu nimalo optimistične.

- Ono čemu se možemo nadati, znajući opštu situaciju, jeste da u neko dogledno vrijeme počne sa radom Javorova poljana, odnosno dio skijališta, a i to bi, gledajući iz sadašnje perspektive, bila puna kapa. Po mojim informacijama veliki ski-lif, koji spaja najviši u najnižu tačku ski- centra,  još je u kvaru i za popravak trebaju značajna sredstva - rekao je Lelek.

Zbog ovakve situacije, vlasenička TO organizacija nije upriličila uobičajenu predsezonsku marketinšku kampanju, iako je, tvrdi Lelek, bilo je zainteresovanih za boravak na "Igrištima" tokom predstojećih praznika.

Za situaciju na skijalištu zainteresovani su i u opštinskim strukturama, potvrdio je novi načelnik Dragoslav Todorović.

- Nastojaću da ovih dana kontaktiram menayment u tom preduzeću. Podsjećam vas da je to preduzeća Vlade RS, no cilj mi je da vidim kakve su tu naše ingerencije i kako opština može da pomogne - kazao je Todorović.

Sedam direktora

Na čelu "Igrišta" se, od 2008. godine do danas, promijenilo sedam direktora. Razlozi za česte promjene na direktorskoj poziciji su, kažu u preduzeću, loš poslovni ambijent i gubici koji rastu iz godine u godinu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana