Istočno Sarajevo: Stanovi za boračku populaciju

GS
Istočno Sarajevo: Stanovi za boračku populaciju

ISTOČNO SARAJEVO - Devet porodica boračke populacije dobiće na trajno korištenje stanove koji su vlasništvu grada Istočno Sarajevo uz mogućnost otkupa, rečeno je danas nakon sastanka rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića.

"Odluka o dodjeli stanova biće donesena na narednoj sjednici Skupštine grada. Riječ je o stambenim jedinicama koje su izgrađene u saradnji sa resornim ministarstvom i opštinama", rekao je Vuković.

On je naveo da je danas razgovarano i o izgradnji spomen-obilježja koja su značajna i za lokalni nivo i za cijelu Republiku Srpsku.

"Ove godine je izdvojen novac za idejna rješenja spomenika žKapija Istočnog Sarajevaž, koja će simbolizovati egzodus sarajevskih Srba, ali i spomen-obilježje Republike Srpske na Palama. To su veliki projekti i tek predstoji vrijeme u kojem treba uraditi idejna rješenja, projektnu dokumentaciju, predračun, a vjerujemo da neće izostati ni podrška cijele Republike Srpske", istakao je Vuković.

On je izrazio nadu da će biti postignut i konsenzus o pozicioniranju spomen-obilježja žrtvama NATO bombardovanja.

Vuković je naveo da grad godišnje izdvaja 150.000 KM za dopunska prava boraca.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić zahvalio je gradu Istočno Sarajevo za dosadašnju podršku i brigu za boračku populaciju.

"Mi smo podržali sve projekte koje Skupština grada Istočno Sarajevo planira, pogotovo spomen-obilježja. Njihova briga se ogleda i u ovoj mogućnosti da boračkoj populaciji budu dodijeljeni stanovi uz mogućnost otkupa", naglasio je Savčić.

Predsjednik BORS-a je rekao da će danas u Istočnom Sarajevu biti održana i sjednica Predsjedništva BORS-a na kojoj će, između ostalog, biti razmatran i Nacrt finansijskog plana BORS-a za 2020. godinu, te plan rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana