Istočno Sarajevo:  Postignut dogovor o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest opština iz sastava grada usaglasili su se danas o formiranju jedinstvene gradske turističke organizacije, koja će imati info-centre u svim opštinama.

Ćosić je rekao da će osnivači nove turističke organizacije biti Gradska uprava i opštine, te da će u narednih 15 dana svim lokalnim zajednicama biti dostavljeni potrebni dokumenti i akti, o kojima bi predstavnici opština trebalo i zvanično da se izjasne.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu definisana prava i obaveze opština u novoj turističkoj organizaciji, uz mogućnost određenog nivoa autonomnosti opštinskih info-centara i poštovanje potreba svih lokalnih zajednica.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o pitanju regionalne deponije, kao i funkcionisanju opštinskih komunalnih preduzeća, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik i načelnici dogovorili su da što prije budu pokrenute aktivnosti u vezi sa mogućim formiranjem regionalne deponije, kojom bi zajednički upravljali i čiju bi lokaciju zajednički odredili predstavnici grada i opština.

Na sastanku je razgovarano i o ostalim aktuelnim temama i problemima sa kojima se suočavaju lokalne zajednice, te dogovoreno da se sastanci gradonačelnika sa načelnicima opština održavaju redovno i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana