Istočno Sarajevo: Podijeljene maske penzionerima i paketi ugroženim porodicama

Srna
Istočno Sarajevo: Podijeljene maske penzionerima i paketi ugroženim porodicama

ISTOČNO SARAJEVO - Volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo podijelili su danas više od 1.000 maski najstarijim stanovnicima ove opštine, odnosno onima koji imaju više od 65 godina starosti, kako bi se zaštitili od epidemije virusa korona.

 

 

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Milan Ristović izjavio je da su maske dijeljene jutros, kada je penzionerima dozvoljeno kretanje, ispred tržnih cectara i hipermarketa, kao i ispred banaka.

"Članovi i volonteri opštinskog Crvenog krsta u vrijeme epidemije virusa korona svakodnevno starijim licima, kojima nema ko da pomogne, dostavljaju hranu i lijekove, onako kako je to dogovoreno sa Centrom za socijalni rad", istakao je Ristović.

On je naveo da su u prostorijama šest mjesnih zajednica volonteri ove organizacije podijelili i humanitarne pakete za 160 najugroženijih porodica koje broje 230 članova sa područja Istočnog Novog Sarajeva.

Ristović je rekao da se u paketima nalaze osnovne životne namirnice, te sredstva za ličnu higijenu, te dodao da je svakoj porodici uručena i po školjka jaja.

Prema njegovim riječima, socijalno ugroženim porodicama Crveni krst pomaže onoliko koliko može, u skladu sa svojim mogućnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana