Istočno Sarajevo i Herceg Novi potpisali Sporazum o saradnji

Srna
Istočno Sarajevo i Herceg Novi potpisali Sporazum o saradnji

HERCEG NOVI - Opština Herceg Novi i grad Istočno Sarajevo sarađivaće u oblastima turizma, ekonomije, kulture, obrazovanja, sporta i lokalne politike, definisano je Sporazumom o saradnji i prijateljstvu koji su danas potpisali predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Katić je rekao da je ovaj sporazum u duhu onoga što opština Herceg Novi radi godinama, a to je širenje veza i prijateljstava.

"Ovim sporazumom jačamo prijateljske i bratske odnose između grada Istočno Sarajevo i opštine Herceg Novi, na zadovoljstvo svih građana. Mi nećemo biti prijatelji samo na papiru, već istinski", poručio je Katić.

On je rekao da su predstavnici Herceg Novog već bili u posjeti Istočnom Sarajevu, gdje su razmijenili iskustva i dogovorili konkretne korake za nastavak saradnje.

Katić je istakao da je turizam jaka veza između dva grada, imajući u vidu da Istočno Sarajevo ima Jahorinu koja je jak zimski centar, dok je Herceg Novi prepoznat kao ljetna turistička destinacija.

Najavljeno je da će fokus partnerstva biti međunarodni projekti, kultura, obrazovanje i sport.

Vuković je ocijenio da je ovo logičan slijed događaja i primjer kako se na najbolji mogući način mogu odabrati partneri iz dvije susjedne zemlje.

"Mislim da za grad Istočno Sarajevo u Crnoj Gori nema boljeg partnera od Herceg Novog", naglasio je Vuković i zahvalio svima koji su doprinijeli da Sporazum bude potpisan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana