Istočno Novo Sarajevo: Investiciono-razvojnoj banci povelja za podršku privrednom razvoju opštine

GS
Istočno Novo Sarajevo: Investiciono-razvojnoj banci povelja za podršku privrednom razvoju opštine

ISTOČNO NOVO SARAJEVO –Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske nagrađena je poveljom opštine Istočno Novo Sarajevo za doprinos u podršci privrednom razvoju ove opštine.

Povelja je IRB-u dodijeljena u okviru obilježavanja Dana opštine Istočno Novo Sarajevo, na svečanoj  akademiji, a u svom obraćanju tim povodom vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac je istakao da je IRB do sada u privredu Republike Srpske plasirala skoro dvije milijarde KM, od čega je 418 miliona KM plasirano u istočni dio Republike Srpske.

- IRB RS je plasirala gotovo 50 miliona KM u projekte koji su realizovani na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Najviše sredstava odobreno je kroz kreditnu liniju za preduzetnike i preduzeća, kao i putem stambenih kredita - rekao je Vrhovac i dodao se ova opština nalazi na petom mjestu po broju odobrenih stambenih kredita IRB-a, od svih opština i gradova u RS.

Od značajnijih projekata koji su finansirani, naveo je administrativni centar Grada Istočno Sarajevo, koji je izgrađen na teritoriji ove opštine. Pored toga, istakao je preduzeća „Centrotrans“ i „Radis“ te hotel „Espanja“, kao primjere uspješnih privrednih subjekata čiji razvoj je pomognut kreditnom podrškom IRB-a.

- Izuzetna nam je čast što smo dobili ovo priznanje, koje doživljavamo kao svojevrsnu potvrdu naših nastojanja da podržimo ravnomjeran razvoj svih opština u Republici Srpskoj - zaključio je Vrhovac i dodao da će IRB i ubuduće biti opredijeljena da svoje djelovanje usklađuje sa realnim potrebama korisnika, nudeći najbolje uslove finansiranja kako za privredu, tako i za stanovništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana