IRB omogućena praksa za studente ekonomskog fakulteta

Srna
Foto: SRNA

BANjALUKA- Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci potpisali su ugovor o obavljanju stručne prakse za studente ovog fakulteta.

Iz IRB-a su naveli da je i njihov i interes Ekonomskog fakulteta u Banjaluci da prepoznaju i na najbolji način obuče mlade i talentovane ljude, tako što ćemo im uz teorijski dio na fakultetu omogućiti i pružiti i najbolju praksu u IRB-u s ciljem ostanka mladih u Republici Srpskoj.

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac i dekan Ekonomskog fakulteta Milenko Krajišnik.

Praksa za studente biće realizovana u akademskoj 2021/2022. godini, jedan radni dan u radnoj sedmici u zimskom i ljetnom semestru, u skladu sa nastavnim planom i programom fakulteta Studijskog programa Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika, saopšteno je iz IRB-a.

U toku trajanja prakse student će obavljati one aktivnosti koje su u skladu sa prirodom djelatnosti koju obavlja IRB, a neophodne su mu za sticanje znanja, vještina i kompetencija iz oblasti ekonomije i menadžmenta. IRB Republike Srpske i Ekonomski fakultet u Banjaluci saradnju na prijemu studenata za praksu započele su 2017. godine. Od tada do danas saradnja traje bez prekida, svake akademske godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana