Info-dan o novim podsticajima iz budžeta grada Prijedora

Srna
Foto: Grad Prijedor

PRIJEDOR- U Gradskoj upravi Prijedor danas je održan info-dan o podsticajima za privredu u budžetu grada za koje su u toku četiri javna poziva.

U gradskom budžetu 650.000 KM obezbijeđeno je za samozapošljavanje, zapošljavanje, subvenciju kamata na kredite i nabavku mašina i opreme.

Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora Rade Rosić rekao je da se jedan javni poziv odnosi na zapošljavanje novih radnika, samozapošljavanje i uvođenje sertifikata, drugi na podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz nabavku opreme, mašina i alata za proizvodne djelatnosti.

"Ove godine uveli smo novi javni poziv za podršku nabavke alata, opreme i mašina za uslužne djelatnosti kao što su građevinarstvo, informacione i komunikacione tehnologije i ostale uslužne djelatnosti. Takođe, novi su i podsticaji za subvenciju kamata na kredite", naveo je Rosić.

Javni poziv za subvenciju kamata na kredite otvoren je do kraja ove godine, dok je rok za ostala tri kraj ovog mjeseca. Pozivi su objavljeni i na internet stranici Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana